Vem har inte byggt lego många långa timmar, i mitt fall gissar jag att det var 70-talet, men nu är det lille Melwin tagit över legobyggandet, med ärvda bitar från storebror Elliot. Men jag minns de långa timmarna med lego, med polarna, eller ensam, med den stora praktiska lådan jag fått av min mor.

Nuförtiden är det rätt avancerade små bitar men på den tiden var det fyrkanter som gällde. Möjligtvis några hjul…

Faktum är att meccano var mer avancerat, och hade fler varianter, långa, korta, smala, tjocka, bitar, OCH en motor! Det tog ett tag innan lego kom ikapp skulle jag hävda.

Även om man tog det sedvanliga körkortet i legoland så var det ändå på den tiden meccano som stod för innovation.

Idag är det annorlunda, kanske tvärtom.

Hade någon nämnt ”legofilm” på den tiden hade vi skrattat ihjäl oss….

Arne Olafsson

Lego var fyrkanter, det var svårt att bygga Lego, nu…..